Monday, December 5, 2011

"Sotsiaalmeedia Hiinas" rühmatöö retsentsioon

Vaadeldav rühmatöö asub siin: http://sns-china.wikidot.com/.

Töö jaoks valitud teema on väga huvitav ja erakordne, kuid samal ajal ka aktuaalne: sotsiaaltarkvara arengu ja selle kasutajaskonna harjumuste analüüs tänapäevases Hiina Rahvavabariigis. Materjal on esitatud faktide poolt rikkalik, ning ühtlasi ka hariv - olen üsna kindel, et ka selle läbi töötanud meeskond on enda silmaringi tugevasti laiendanud.

Artikkel algab Hiina ühiskonna ja sotsiaalmeedia ajaloo lühiülevaatega, millele järgneb kasutajaskonnasiseste trendide ja kommete analüüs; viimane peatükk on pühendatud sotsiaalmeedia rollile Hiina suletud tarbimiskultuuris.

Välja paistab põhjalik alamteemade analüüs ning osav kirjanduse kasutus. Plussiks võib nimetada ka mitmete jooniste ja diagrammide olemasolu.

Kuigi tööd on kirjutanud 5 autorit, on neil õnnestunud säilitada peaaegu ühist materjali esitusstiili, mis hõlbustab teksti lugemist ning tajumist ühise tervikuna. Artikkel on selge ja loogilise ülesehitusega ning kirjutatud korrektses ja sujuvas keeles - kohati tekib tunne, et loed mõne tõsisema kirjastuse paberist raamatut.


Kokkuvõteks: antud rühmatööga tutvumine jättis lugejale vaid positiivset muljet ning andis ka uut mõtlemisainet. Arvestades läbi tehtud analüüsi mahtu, artikli kvaliteeti ning materjali huvitavust, soovitan rühmaliikmetele lõpphindeks panna 40.

No comments:

Post a Comment